Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy deser z kaszką i galaretką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka 1 szt
kasza manna pół szkl
mleko 2 szkl
cukier 2 łyżki
aromat waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy deser z kaszką i galaretką

Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody, mieszamy, studzimy i wylewamy na płaski talerz. Wstawiamy do lodówki.

Kaszę manną wrzucamy z cukrem do mleka i cały czas mieszając gotujemy aż spęcznieje, stanie się miękka i gęsta. Wylewamy kaszę na płaskie naczynie, wyrównujemy warstwę. Zostawiamy do ostygnięcia.

Kaszę i galaretkę kroimy w kotkę, przekładamy do szklanego naczynia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 26.05.2012 15:22
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak