Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe szaszłyki z bakłażanem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 sztuki
pieczarki 50 dag
papryka czerwona 2 sztuki
cukinia 2 młode
sól
Bazylia suszona Prymat szczypta
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe szaszłyki z bakłażanem

Bakłażany pokroić w dużą kostkę, pieczarki przekroić na połówki. Cukinie pokroić wzdłuż w cienkie paski, papryki na duże trójkąty. Nakłuwać na szpadki, skropić oliwą, posypać bazylią, pieprzem i solą. Piec w temp 180 st przez 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak