Kolorowe słodkie precelki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dag
  • cukier puder

    10 dag
  • jajko

    1 szt
  • żółtko

    1 szt
  • masło

    10 dag
  • śmietana

    1 łyżka
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • spirytus

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • wiórki kokosowe

  • posypka czekoladowa

  • posypka kolorowa

  • sok z buraka czerownego

    1 łyżka
  • tłuszcz do formy

  • lukier

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem waniliowym, cukrem pudrem, jajkiem, żółtkiem i śmietaną, dodać do mąki i wyrobić ciasto. Następnie z ciasta toczyć cienkie wałeczki i formować precelki. Układać na przygotowanej blaszce, piec w temp 180 stopni na złoty kolor. Po ostudzeniu polukrować i posypać posypką. Do 1 opakowania lukru dodać sok z buraczków, utartych na drobnej tarce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 29.01.2014 20:30
Apetycznie wyglądają.
Łukasz15 28.09.2012 12:46
Bardzo dobre
Rybciia 16.06.2012 22:21
fajne :-)
Monika193 06.08.2011 23:25
wyglądają super
Zoso 30.05.2011 19:14
smacznie wyglądają
Wafelek2601 20.05.2011 08:12
super wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat