Kolorowe roladki z piersi kurczaka Zewy

Kolorowe roladki z piersi kurczaka Zewy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składnik główny:

  • Pierś z kurczaka pojedyncza

    2 sztuki

Składniki na farsz:

  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • cukinia

    1/2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • szpinak świeży

    1 garść
  • Kiełbasa suszona

    50 gramów
  • kasza manna

    1 łyżka
  • olej rzepakowy

    2 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku

Dodatkowo:

  • olej

    do smażenia
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do obtoczenia
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Kolorowe roladki z piersi kurczaka Zewy

Kroki postępowania

Krok 1 - Kolorowe roladki z piersi kurczaka Zewy foto

Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Wrzucić pokrojoną w kosteczkę paprykę, cukinię i cebulę. Chwilę smażyć.

Następnie dodać posiekany szpinak i pokrojoną drobno wędlinę.
Znów chwilkę smażyć. Doprawić do smaku i na koniec dodać kaszę mannę. Farsz wymieszać i przestudzić.

Krok 2 - Kolorowe roladki z piersi kurczaka Zewy foto

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i rozciąć na jak największy płat. Posolić. Na każdy z nich rozłożyć po połowie farszu

Krok 3 - Kolorowe roladki z piersi kurczaka Zewy foto

Zawinąć w roladę.
Potem zawinąć je szczelnie w folię spożywczą (ma być tyle folii, aby można było związać końce ).

Krok 4 - Kolorowe roladki z piersi kurczaka Zewy foto

Tak przygotowane włożyć do garnka z zimną wodą i od zagotowania gotować jeszcze 15 minut.

Krok 5 - Kolorowe roladki z piersi kurczaka Zewy foto

Roladki wyjąć z wody. Zdjąć folię uważając, aby się nie poparzyć.

Krok 6 - Kolorowe roladki z piersi kurczaka Zewy foto
Roladki obtoczyć w mące, potem w rozbełtanym jajku i znowu w bułce tartej.
Krok 7 - Kolorowe roladki z piersi kurczaka Zewy foto
Smażyć do zrumienienia z każdej strony i podawać na gorąco.

ZEWA
Można także podać gotowane, bez panierowania i podsmażania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

norweska20 09.07.2015 10:20
apetyczna i aromatyczna propozycja
smakołyk 12.01.2015 06:32
Moje smaki, napewno wyprobuje przepis
ada.la 11.01.2015 17:43
wyglądają wspaniale
ZEWA 11.01.2015 14:19
Oj tak, smakowity. dziękuję :)
cooked 11.01.2015 13:07
ale smakowity kąsek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat