Kolorowe roladki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    4 plastry
  • brokuł

    1/4 szt
  • marchew

    1 szt
  • ser żółty

    1 gruby plaster
  • jajko

    1 szt
  • papryka

    1/2 szt
  • olej

  • sól

  • pieprz

  • tarta bułka

  • przyprawa kuchenna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Plaster sera pokroić na słupki. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w paski. Brokuła podzielić na różyczki. Marchew podzielić na 4 kawałki. Na plastry schabu układać brokuł, marchew, paprykę, ser. Oprószyć przyprawą do potraw. Zwijać ciasno roladki. Panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzać olej i smażyć przygotowane roladki kilkakrotnie obracając.Brokuł i marchew można dodać ugotowane.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dwa pokoje z kuchnią 12.04.2013 16:37
uwielbiam takie
miroslawa 12.04.2013 04:17
pyszne roladki, chętnie bym zjadła
GOSIA18 11.04.2013 15:36
apetycznie i wiosennie
migotka28 11.04.2013 15:20
mniam apetyczne
joanna__s 11.04.2013 15:19
Ładnie się prezentują i pewnie rewelacyjnie smakują.
Magula 11.04.2013 14:40
apetycznie wyglądające danie
mufinka79 11.04.2013 14:25
Warzywne nadzienie - pycha :)
Sisterskitchen 11.04.2013 14:19
pychota, lubię takie obiady
Olga_SK 11.04.2013 14:09
wyglądają bajecznie :)
miki47 11.04.2013 13:55
smakowity przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat