Kolorowe pomidory z mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Pyszna wersja sałatki caprese.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dojrzały pomidor

    3 sztuki
  • mozzarella

    1 sztuka
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • oliwa extra virgin

    1 łyżka
  • sól

    0.5 łyżeczki
  • bazylia

    5 liści
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte pomidory i mozzarellę pokroić w plastry. Ułożyć naprzemiennie.
W oddzielnym naczyniu zmieszać ze sobą ocet balsamiczny, oliwę i sól. Przygotowanym sosem zalać pomidory, udekorować bazylią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat