Doradca Smaku logoandPrymat logo
ŚWIĘTA tuż, tuż! Zobacz porady kulinarne. SPRAWDŹ

Kolorowe placki ziemniaczane z koperkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki fioletowe 400 g
jajko 1 duże
mąka pszenna 3 łyżki
cebula czerwona 1 mniejsza
sól do smaku
koper świeży
pieprz
cukier do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe placki ziemniaczane z koperkiem

Ziemniaki oskrobać i razem z cebulą zetrzeć na tarce i małych oczkach.
Ja część starłam na średnich.
Do ziemniaków dodać jajko i mąkę. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem i posiekanym koperkiem.
Patelnię z olejem rozgrzać, łyżką nakładać ciasto ziemniaczane i smażyć z obu stron na brązowy kolor.
Po usmażeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu i posypać cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 28.06.2017 18:58
ciekawe jak smakują ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak