Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki
fioletowe 400 g -
jajko
1 duże -
mąka pszenna
3 łyżki -
cebula czerwona
1 mniejsza -
sól do smaku
-
koper świeży
-
pieprz
-
cukier
do posypania
Przepis i sposób przygotowania Kolorowe placki ziemniaczane z koperkiem
Ja część starłam na średnich.
Do ziemniaków dodać jajko i mąkę. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem i posiekanym koperkiem.
Patelnię z olejem rozgrzać, łyżką nakładać ciasto ziemniaczane i smażyć z obu stron na brązowy kolor.
Po usmażeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu i posypać cukrem.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się