Kolorowe placki ziemniaczane z koperkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    fioletowe 400 g
  • jajko

    1 duże
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • cebula czerwona

    1 mniejsza
  • sól do smaku

  • koper świeży

  • pieprz

  • cukier

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki oskrobać i razem z cebulą zetrzeć na tarce i małych oczkach.
Ja część starłam na średnich.
Do ziemniaków dodać jajko i mąkę. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem i posiekanym koperkiem.
Patelnię z olejem rozgrzać, łyżką nakładać ciasto ziemniaczane i smażyć z obu stron na brązowy kolor.
Po usmażeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu i posypać cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 28.06.2017 18:58
ciekawe jak smakują ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat