Kolorowe placki ziemniaczane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • papryka

    1 szt
  • cukinia

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • mąka

    4 łyżki
  • sól, pieprz

  • cebula

  • czosnek

    1 zabek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki, czosnek i cebule trzemy na tarce na „mus”, cukinie trzemy na grubych oczkach, paprykę kroimy piórka, łączymy wszystkie składniki. Smażymy na patelni placuszki na rumiano. Ja w wersji dietetycznej smażę bez tłuszczu na patelni teflonowej, moja mama za to upiera się, że najlepsze smażone na smalczyku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat