Przepis i sposób przygotowania na: kolorowe piankowe ciacho
na biszkopt:
6 jajek
szklanka cukru i mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
na masę jabłkową:
1 kg jabłek
opakowanie galaretki agrestowej
1 łyżka masła
1 szklanka cukru
na masę jogurtową:
1 litr jogurtu owocowego (u mnie był truskawkowy)
opakowanie galaretki truskawkowej
1 łyżeczka żelatyny
śmietana:
0,5 litra śmietany kremówki
2 łyżeczki żelatyny
4 łyżki cukru pudru
Co i jak?
Biszkopt: białka ubij, Dodaj resztę składników, połącz.
Piecz 30 minut w temp. 170'
Masa jabłkowa:
jabłka obierz, zetrzyj na tarce. Masło stop, dodaj jabłka, cukier i upraż. Wsyp galaretkę, smaż 5 minut.
Masa jogurtowa:
galaretkę i żelatynę rozpuść w 250 ml wody. gdy stężeje, dodaj jogurt, wymieszaj.
Śmietana:
żelatynę rozpuść w 250 ml wody, śmietanę kremówkę ubij, dodając cukier puder. Dodaj żelatynę, połącz.
Biszkopt posmaruj masami i śmietaną. Schłodź
Smacznego! ;)