Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe paprykowe łódeczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka żółta 8 szt
papryka czerwona 1 szt
ryż 20 dag
mięso mielone 1/2 kg
ser żółty 15 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe paprykowe łódeczki

Papryki przecinamy na wzdłuż na połówki.
Ryż gotujemy na miękko- mieszamy z mięsem, pokrojoną drobno dymką i papryką- przyprawiamy.
Farszem napełniamy paprykowe łódeczki i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika.
Pieczemy około godzinę.
W polowie czasu posypujemy z wierzchu startym serem.
Na koniec posypujemy posiekaną zieloną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.08.2013 10:46
dla mnie super
MAR3STA 26.11.2012 17:36
fajnie wyglądają
olivka 08.11.2012 07:53
apetyczne
caralajna 17.08.2012 09:09
super fajne
Katarzyna/kate1980 07.08.2012 21:48
super świetnie wyglądają
asia92wp 06.08.2012 14:24
super
asia92wp 06.08.2012 14:24
super
asia92wp 06.08.2012 14:24
super
EWI 06.08.2012 08:59
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak