Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe kokardki z tuńczykiem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 250 gram kolorowy
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
kapary 2 łyżki
pomidor 2 sztuki
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
szczypiorek do posypania
bazylia świeża do dekoracji

Porada

Do tego dania można użyć także pomidorów z puszki.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe kokardki z tuńczykiem

Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Dokładamy do niej pokrojone w kostkę pomidory. W trakcie gdy pomidory się smażą stawiamy na gazie makaron. Gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. Porcjujemy na talerze.
Do naszego sosu dokładamy odsączonego z oleju tuńczyka. Delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Sos tuńczykowo -pomidorowy wykładamy na makaron.
Całość posypujemy kaparami oraz pokrojonym szczypiorkiem.
Podajemy z listkiem bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 29.01.2015 17:57
pysznie i kolorowo :)
Katarzyna59 29.01.2015 15:19
apetyczne!!!
jagoda5913 29.01.2015 11:20
Moje ulubione danie
Franciszek 29.01.2015 11:14
Pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak