KOLOROWE FRYTKI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1,5 kg
  • olej

    1/2SZKLANKI
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona

    do smaku
  • papryka ostra mielona

    do smaku
  • przyprawa curry

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy w paski w kształcie frytek. Mieszamy z olejem I Kucharkiem, dzielimy na 3 części
Do jednej dodajemy papryki i ketchup, do 2 curry i musztardę do 3 zioła prowansalskie i pieprz. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na 3 godziny.
Frytek nie odsaczmy z marynaty. Smażymy na głębokim oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 17.01.2012 15:33
bardzo lubię frytki,ale te robione samemu w domu
kielcok1 04.12.2011 14:02
uwielbiam frytki
treonina 12.10.2011 23:49
te frytki są cudowne
rakow2 26.04.2011 15:50
kolorowo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat