Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe ciasto

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 opakowanie
śmietana 30% 1 szt.
borówki 50 g
porzeczki 50 g
galaretka owocowa 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe ciasto

Kroki postępowania

1
Borówki i porzeczki umyć, osuszyć.
Krok 1 - Kolorowe ciasto foto
2
Na dnie blachy ułożyć biszkopty a następnie posmarować je ubitą śmietaną (ale nie wszytko należy jej trochę zostawić na drugą warstwę).
Krok 2 - Kolorowe ciasto foto
3
Na bitej śmietanie ułożyć borówki i porzeczki (mój mąż nie lubi porzeczek dlatego pół blachy robię pod niego a pół pode mnie :D)
Krok 3 - Kolorowe ciasto foto
4
Owoce przykrywamy kolejną warstwą bitem śmietany.
Krok 4 - Kolorowe ciasto foto
5
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i zalać ciasto (ja czekam aż galaretka zacznie tężeć by nie była ona gładka na cieście tylko taka pagórkowata). Ciasto wstawić na pół godziny do lodówki.
Krok 5 - Kolorowe ciasto foto
6
Przechowywać w lodówce bo śmietana potem się rozlatuje. Smacznego.
Krok 6 - Kolorowe ciasto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 31.12.2013 13:47
zjadłabym kawałeczek
marzencia2007 15.03.2013 14:13
kolorowo, uwielbaiam :)
Stenka 04.01.2013 18:18
apetyczne
PaniMISIOWA 28.11.2012 20:16
fajne
smakowita 05.10.2012 20:43
uwielbiam desery z bitą śmietaną
Megi 04.09.2012 08:36
super
parysek10 02.09.2012 13:07
proste, a jakie pyszne
Fiffi 02.09.2012 12:09
kolorowo,owocowo i na słodko-super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak