Kolorowe babeczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kruche babeczki

    16 szt
  • galaretka agrestowa

    1 szt
  • bita śmietana

    100 ml
  • cukier puder

    2 łyżki
  • śmietan fix

    1 łyżeczka
  • kulki czekoldowe

  • nutella

  • galaretka

    1 szt. bursztynowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Babki smarujemy od środka delikatnie masą czekoladową. Galarretki rozpuszczamy każdą oddzielnie w 1 szkl wody. gdy czerwona zacznie tężec nakadamy jej po torszku bo babek. Nakładamy tak by troszkę tej galaretki zostało nam do ozdoby. Nastęnie ubijamy śmietanę dodając cukier puder i fix. Nakładamy do babeczek. Na śmietnanę kładziemy pokrojoną galaretkę, kulki czekoladowe. Można także podać dekorując owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
koala 07.06.2012 23:52
co za cudeńka :)
Renata16 02.05.2012 00:20
jakie śliczne:)
kotlet 27.06.2011 23:09
ale fajne
ZEWA 15.04.2011 11:10
piękne
Maryś1 04.08.2010 12:59
Smiesznie wygladaja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat