Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa zupa z botwinki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
marchewka 1 szt
ziemniaki 2 szt
woda zimna 1 litr
śmietanka słodka 3-4 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa zupa z botwinki

1. Botwinkę umyć, łodygi pokroić w kostkę, buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zaś liście botwinki cienko pokroić. Marchew i ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2. Warzywa połączyć ze sobą, zalać wodą i gotować do miękkości warzyw, przyprawić do smaku. Zabielić słodką śmietaną, zagotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.12.2016 13:34
pyszna zupka
Habibi 29.12.2016 10:38
Od razu mi się wiosna zamarzyla :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak