Kolorowa warzywna zapiekanka z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron dowolny

    200 g
  • szynka

    150 g
  • brokuł

    1
  • papryka czerwona

    1
  • Kukurydza z Puszki

    1/2 op
  • ser żółty

    100 g
  • bazylia

  • oregano

  • pieprz

  • sól

  • bulion

    1/2 szkl
  • sok z cytryny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Przekładamy do wysmarowanego naczynia żaroodpornego. Brokuł oczyszczamy, dzielimy na różyczki i gotujemy krótko w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Szynkę i paprykę kroimy w drobną kostkę. Wykładamy na makaron brokuła, szynkę, paprykę, kukurydzę i zalewamy bulionem. Przyprawiamy bazylią, oregano, solą i pieprzem. Posypujemy żółtym serem i zapiekamy ok. 15 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 07.03.2014 18:30
Moje smaki, super!
goofy9 12.11.2013 23:49
wygląd apetycznie
Michał2 03.11.2013 11:11
świetnie wygląda to danie
Róża1 03.11.2013 10:56
wspaniała wegetariańska zapiekanka:-)
margaret 02.11.2013 21:46
ładnie wygląda:)
Jadwiga/Jaga85 02.11.2013 16:59
Ekstra!!!!!!!!!!!!!
Konczi 02.11.2013 15:55
pięknie wygląda
eMMe 02.11.2013 15:11
Bardzo kolorowa, bardzo zdrowa i na pewno bardzo smaczna:)
noninka77 02.11.2013 15:10
pyszna zapiekanka:)
WiktoriaGotuje 02.11.2013 14:37
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat