Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa surówka pełna witamin

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 25 dag
marchew 1 szt
zielona papryczka pół
natka pietruszki
olej lniany 1 łyżeczka
majonez 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa surówka pełna witamin

Kapustę kiszoną odsączamy z nadmiaru soku, przekładamy na deseczkę i kroimy nożem na krótkie kawałki. Kapustę przekładamy do salaterki. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Papryke myjemy, oczyszczamy i kroimy w piórka. Dodajemy posiekaną natke pietruszki majonez oraz olej lniany. Wszystko mieszamy. Idealnie komponuje się do dań z mięsem w roli głównej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 01.05.2012 14:48
smaczna prawda?
zuzanna_z 30.04.2012 14:37
też taką robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak