Kolorowa surówka do obiadu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    20-30 dag
  • por młody

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • cebula czerwona

    0,5 szt
  • pomidorki koktajlowe

    7-8 szt
  • majonez light

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę bardzo drobno posiekać ( ja poszatkowałam obieraczką do warzyw), posolić, pozostawić na kilka minut. Gdy zmięknie, odcisnąć. Por pokroić w pół krążki, sparzyć wrzątkiem, osączyć. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, wymieszać z sokiem z cytryny. Kapustę i por włożyć do miseczki, dodać jabłko, posiekaną w piórka cebulę i pokrojone pomidorki. Połączyć z majonezem i jogurtem. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 28.06.2017 12:20
dla mnie pycha :-)
Bernadeta1 26.06.2017 19:09
smaczny dodatek do obiadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat