KOLOROWA SURÓWKA.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 szt.
  • ogórek zielony

    4 szt.
  • ogórek kiszony

    4 szt.
  • pomidory

    4 szt.
  • groszek konserwowy

    1 pusz.
  • Szczypiorek cienki

    1 pęczek
  • sos do sałatek

    1-2 torebki
  • olej

  • cebula

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, poszatkować.
Ogórki obrać, pokroić w cienkie plasterki, kiszone też.
Pomidory umyć, pokroić w niewielkie cząstki.
Cebulę obrać, pokroić w piórka.
Groszek odsączyć z zalewy.Tak przygotowane warzywa połączyć delikatnie w misce.
Sos sałatkowy zrobić wedle przepisu na torebce lub użyć swoich ulubionych ziół.Przemiszać, dodać olej - raz jeszcze wymieszać delikatnie.Posypać szypiorem.
(można dodać koperek lub natkę).
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 31.07.2011 16:25
jak pięknie udekorowana
rosik93 21.04.2011 23:57
Pycha
kasiurek 02.03.2011 15:43
zdrowa i za pewne pyszna:))
Izabela28 02.03.2011 13:08
Super;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat