Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa surówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 1 garść
pomidor 0,5 szt
papryka 0,5 szt
cebula 0,5 szt
jabłko 0,5 szt
marchewka 5 dag
warzywa 5 dag ( brukiew)
jogurt grecki 1-2 łyżki
musztarda 0,5 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Surówka ze świeżych warzyw i owoców to niezbędny, bardzo zdrowy i smaczny dodatek do dania z mięsem.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa surówka

Roszponkę dokładnie umyć, osuszyć, porwać na kawałki, włożyć do miski. Dodać pokrojonego w kostkę pomidora i paprykę. Wsypać drobno posiekaną cebulę. Marchewkę, jabłko i brukiew obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach. Połączyć z przygotowanymi warzywami, skropić sokiem z cytryny, dodać musztardę i jogurt, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak