Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa surówka.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata lodowa 1 głowa
cebula czerwona 1 sztuk
papryka czerwona 1/2 sztuk
ogórek 1/2 sztuk
koperek 1/2 pęczek
Szczypiorek cienki 1/2 pęczek
olej ryżowy 2 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
rzodkiewka 4 (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa surówka.

Sałatę lodową należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie odwirować w suszarce do sałaty i porwać ją na kawałki. Następnie paprykę dokładnie myjemy, pozbywamy się gniazda nasiennego i kroimy w paseczki. Cebulę obieramy ze skórki i kroimy w piórka. Ogórka dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Rzodkiewkę należy dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Koperek dokładnie myjemy i siekamy drobno. Wszystkie składniki umieszczamy w dużej misce, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, wlewamy 2 łyżki oleju ryżowego. Wszystko dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

roboking 15.03.2012 16:32
Kolorowa i zdrowa.
1j1o1l1a1 22.02.2012 15:34
kolorowe sałatki przypominają mi o wiośnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak