Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka z warzywami i tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki (ze szczypiorkiem)
papryka żółta 1 sztuka
pomidorki koktajlowe 100 g
pomidorki koktajlowe żółte 100 g
jogurt naturalny 3 łyżki
majonez 2,5 łyżeczki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka z warzywami i tuńczykiem

1. Tuńczyka, kukurydzę oraz groszek dokładnie odsączamy z zalewy. Wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojone na połowy pomidorki i posiekaną dymkę. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pozostałych składników.

2. Jogurt dokładnie mieszamy z majonezem, tak aby nie było grudek. Wlewamy do miski, dokładnie mieszamy sałatkę. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania i mieszamy jeszcze raz. Wstawiamy na minimum 20 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 01.07.2016 08:14
Lubię taką sałatkę.
Aleksandra/Olcia 30.06.2016 18:08
apetyczna mniam
2milutka 30.06.2016 17:43
Pyszna sałatka ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak