Kolorowa sałatka z tuńczykiem

Kolorowa sałatka z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 worek
  • ogórek konserwowy

    5 sztuka
  • cebula biała

    1/2 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • kukurydza

    1/2 puszka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczek
  • majonez tradycyjny

    2 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kolorowa sałatka z tuńczykiem

Kroki postępowania

Krok 1 - Kolorowa sałatka z tuńczykiem foto
Ryż gotujemy w sposób podany na opakowaniu. W tym czasie obieramy cebulę i bardzo drobno ją siekamy. Następnie parzymy pomidor, obieramy go ze skórki, usuwamy ziarna i kroimy w niedużą kostkę.
Krok 2 - Kolorowa sałatka z tuńczykiem foto
Składniki umieszczamy w misce. Dodajemy do nich drobno posiekane ogórki konserwowe i kukurydzę z puszki (odcedzoną).
Krok 3 - Kolorowa sałatka z tuńczykiem foto
Ugotowany ryż odcedzamy i chłodzimy. Gdy będzie już zimny dodajemy do reszty składników razem z tuńczykiem z puszki (rozdrobnionym). Dodajemy majonez, drobno posiekaną pietruszką oraz doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4 - Kolorowa sałatka z tuńczykiem foto
Całość dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce przed podanie

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

marinia 01.10.2013 21:45
kocham sałatki, wszystkie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat