Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka z tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 worek
ogórek konserwowy 5 sztuka
cebula biała 1/2 sztuka
pomidor 1 sztuka
kukurydza 1/2 puszka
natka pietruszki 1/2 pęczek
majonez tradycyjny 2 łyżka
sól i pieprz do smaku
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka z tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy w sposób podany na opakowaniu. W tym czasie obieramy cebulę i bardzo drobno ją siekamy. Następnie parzymy pomidor, obieramy go ze skórki, usuwamy ziarna i kroimy w niedużą kostkę.
Krok 1 - Kolorowa sałatka z tuńczykiem foto
2
Składniki umieszczamy w misce. Dodajemy do nich drobno posiekane ogórki konserwowe i kukurydzę z puszki (odcedzoną).
Krok 2 - Kolorowa sałatka z tuńczykiem foto
3
Ugotowany ryż odcedzamy i chłodzimy. Gdy będzie już zimny dodajemy do reszty składników razem z tuńczykiem z puszki (rozdrobnionym). Dodajemy majonez, drobno posiekaną pietruszką oraz doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3 - Kolorowa sałatka z tuńczykiem foto
4
Całość dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce przed podanie
Krok 4 - Kolorowa sałatka z tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marinia 01.10.2013 21:45
kocham sałatki, wszystkie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak