Kolorowa sałatka z czerwoną fasolą, żółtym serem i złocistymi pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza w puszce

    1 mała puszka
  • pieczarki

    7 szt.
  • szynka szwardzwaldzka

    1 opakowanie
  • majonez tradycyjny

    5 łyżek
  • Szczypiorek cienki

    1 pęczek
  • masło do smażenia

  • fasola

    1 mała puszka
  • ser masdamer

    200 (masdamer)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ser pokroić w kosteczkę; szynkę na paseczki; szczypiorek posiekać.
2. Kukurydzę i fasolę osączyć z zalewy.
3. Pieczarki obrać; pokroić w paski i podsmażyć na złoty kolor z dodatkiem niewielkiej ilości kucharka w płynie. Pieczari powinny być suche i obsmażone na złoty kolor. Masło potrzebne jest tylko do tego , aby grzybki nie przywarły do patelni. To ich smak i kruchość nadają smak całej sałatce.
4. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i majonezem. Doprawić pieprzem do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 19.06.2012 22:10
sałatka smaczna a przepis warty wypróbowania:)
Kopiko1983 29.05.2012 20:26
To musi być pyszne! Mniam...
smile 12.05.2012 09:49
dobra
Grażyna13 28.01.2012 12:12
Podoba mi si? :)
Monika111 12.12.2011 17:36
Świetny przepis,też muszę wypróbować :)
SylwiaMagdaSabin 25.10.2011 19:55
super
agata1722 06.08.2011 22:17
robiłam i smakują mi
izapozdro 01.07.2011 18:51
ciekawy przepis
kate.500 02.06.2011 07:50
pycha
matii6 02.02.2011 16:43
bardzo fajna i smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat