Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cebulka marynowana
1 słoiczek -
ryż
100 gram -
kukurydza w puszce
1 puszka -
ogórki konserwowe
6 sztuk -
papryka czerwona
1 sztuka -
ser żółty
200 gram -
polędwica wieprzowa
200 gram -
sól i pieprz
-
majonez tradycyjny
-
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Przepis i sposób przygotowania KOLOROWA SAŁATKA Z CEBULKAMI MARYNOWANYMI, SZYNKĄ, SEREM I PAPRYKĄ
1/ Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu, wystudzić. Ogórki, paprykę, ser i szynkę pokroić w kostkę. Cebulki i kukurydzę odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki se sobą wymieszać. Doprawić solą, pierzem i przyprawami, na koniec połączyć z majonezem. Schłodzić w lodówce.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się