KOLOROWA SAŁATKA Z CEBULKAMI MARYNOWANYMI, SZYNKĄ, SEREM I PAPRYKĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebulka marynowana

    1 słoiczek
  • ryż

    100 gram
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • ogórki konserwowe

    6 sztuk
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • ser żółty

    200 gram
  • polędwica wieprzowa

    200 gram
  • sól i pieprz

  • majonez tradycyjny

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


1/ Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu, wystudzić. Ogórki, paprykę, ser i szynkę pokroić w kostkę. Cebulki i kukurydzę odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki se sobą wymieszać. Doprawić solą, pierzem i przyprawami, na koniec połączyć z majonezem. Schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat