Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka warstwowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Kolorowa sałatka, którą można bardzo szybko. Idealna na spotkanie rodzinne, przyjęcie, kolację.

Składniki:

Sałatka:

jajko 5 sztuk
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
kukurydza 1 puszka
ser żółty 30 dag
majonez tradycyjny 200 gramów
szczypiorek 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka warstwowa

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i oddzielamy białka od żółtek. Ser żółty kroimy w drobną kostkę, a szczypiorek siekamy.
Tuńczyka i kukurydzę odsączamy na sitku.
Białka przeciskamy przez praskę tworząc warstwę w płaskim naczyniu, przy czym każdą układaną warstwę lekko smarujemy majonezem. Na białka wykładamy 1/2 kukurydzy, 1/2 puszki tuńczyka, żółty ser, pozostałą część kukurydzy i tuńczyka.
Żółtka przeciskamy przez praskę, wykładamy na wierzch sałatki i ozdabiamy ją posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak