Kolorowa sałatka warstwowa

Kolorowa sałatka warstwowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kolorowa sałatka, którą można bardzo szybko. Idealna na spotkanie rodzinne, przyjęcie, kolację.

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Sałatka:

  • jajka

    5 sztuk
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • kukurydza

    1 puszka
  • ser żółty

    30 dag
  • majonez tradycyjny

    200 gramów
  • szczypiorek

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i oddzielamy białka od żółtek. Ser żółty kroimy w drobną kostkę, a szczypiorek siekamy.
Tuńczyka i kukurydzę odsączamy na sitku.
Białka przeciskamy przez praskę tworząc warstwę w płaskim naczyniu, przy czym każdą układaną warstwę lekko smarujemy majonezem. Na białka wykładamy 1/2 kukurydzy, 1/2 puszki tuńczyka, żółty ser, pozostałą część kukurydzy i tuńczyka.
Żółtka przeciskamy przez praskę, wykładamy na wierzch sałatki i ozdabiamy ją posiekanym szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat