Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka szpinakowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 4 garści
papryka 1/2 każdego
rzodkiewka 6 szt
mozzarella 1 kulka
suszone pomidory 6 szt
olej rzepakowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka szpinakowa

Szpinak dokładnie umyłam, a potem osuszyłam. Liście przełożyłam do salaterki. Pokroiłam w kostkę paprykę, pomidory oraz rzodkiew. Połączyłam je ze szpinakiem i wymieszałam łyżką. Następnie dodałam pokrojoną w kostkę mozzarellę, ponownie wymieszałam. Całość polałam olejem rzepakowym, mieszamy tak by olej rozlał się równomiernie po wszystkich listkach.

Podajemy razem z danem głównym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 09.01.2014 22:34
wspaniała sałatka !!! lubię takie:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak