Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska
brokuły
jogurt naturalny
papryka czerwona
ogórek
kukurydza w puszce

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka

Poszatkowałam kapustę pekińską i paprykę czerwoną, pokroiłam na ćwiartki grube plasterki ogórka ze skórką (dla większej kolorystyki) i dodałam kukurydzę z puszki.

Do tego sosik: kilka różyczek ugotowanego (ja gotuję na parze) brokuła rozgniotłam widelcem z 3 łyżkami jogurtu naturalnego, szczyptą czosnku i soli. Osoby, które nie liczą kalorii, nie tak jak ja teraz, zamiast jogurtu mogą użyć majonezu, z pewnością będzie lepsze. Warzywa i sos łączymy, jemy i chudniemy :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 27.12.2011 10:51
Apetycznie kolorowa sałatka :)
kiziolek201 25.01.2011 16:53
Ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak