Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 5 dkg
pomidorki truskawkowe 10 sztuk
pomidory żółte 2 sztuki
kukurydza 1/2 puszki
pieczarki marynowane 5 sztuk
papryczka piri-piri marynowana 1 sztuka
zalewa z papryczki 1 łyżeczka
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
jogurt naturalny 3 łyżeczki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka

Kapustę poszatkować, pomidory żółte pokroić dużą kostkę, pomidorki truskawkowe przekroić na pół, cebulę w piórka, pieczarki w plasterki, szczypiorek posiekać, papryczkę posiekać z pestkami, wymieszać. Dodać kukurydzę i posolić. Z jogurtu, octu, zalewy i cukru zrobić sos. Polać nim sałatkę. Delikatnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 15.02.2014 23:22
Kolorowo, pysznie i zdrowo.
Weronika_eM 23.06.2011 22:44
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak