Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa kalarepka

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 5 sztuk
marchew 5 młodych
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 1 łyżka
koperek 1 łyżka
mleko 0,5 szklanki

Porada

Idealnie komponuje się z młodymi ziemniakami. Uwielbiaj ją nie tylko za kolor, ale za smak i szybkość wykonania.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa kalarepka

Marchew i kalarepkę obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy około 12-15 minut.
Podczas gotowania woda powinna na tyle odparować by nie przykrywać jarzyn.
W mleku rozprowadzamy mąkę oraz śmietanę. Mieszaniną zalewamy warzywa. Dokładamy koperek i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.05.2014 20:44
Smacznie i zdrowo.
iziona 23.04.2014 06:56
Piękne i zachęcające zdjęcie
sylwia_sl 22.04.2014 17:38
Kalarepka smacznie podana
Pyszota 22.04.2014 15:09
pięknie wiosennie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak