Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa jajecznica

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sól
zielona cebulka
masło 1 łyzka
cebula czerwona 1/2 szt
papryka czerwona 1/3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa jajecznica

Na patelni rozpuszcamy masło. Czerowną cebulę obieramy i kroimy na półplasterki. Paprykę myjemy a następnie kroimy na cienkie paseczki. Na patelnie wrzucamy cebulę i paprykę i podsmażamy. Do tego wbijamy jajka. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Mieszamy i smażymy az jajka sie zetną. Na talerzu posypujemy drobno posiekaną zieloną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 09.02.2013 18:29
lubie :)
migotka28 07.02.2013 23:24
proste i smaczne zwłaszcza że tak kolorowo
Iwka 07.02.2013 22:53
pyszna
Ewa6274879 07.02.2013 22:43
Jako fanka jajecznicy w każdej postaci mówię pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak