Kolorowa galareta z szynką i warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    1 litr
  • żelatyna

    3 dag
  • sól

  • jaja na twardo

    1
  • natka pietruszki

    3 gałązki
  • groszek konserwowy

    1/2 szklanki
  • papryka konserwowa

    4 szt
  • szynka konserwowa

    8 plastrów
  • marchewka ugotowana

    8 młodych
  • kukurydza w puszce

    1/2
  • różyczki brokuła

    3
  • cytryna

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę namaczamy w pół szklanki bulionu. Zostawiamy do napęcznienia. Resztę bulionu zagotowujemy, doprawiamy i wlewamy rozpuszczoną na parze żelatynę. Mieszamy. Wylewamy odrobinę bulionu na dno silikonowej keksówki i schładzamy. Układamy pokrojone jajko, natkę i groszek. Zalewamy kilkoma łyżkami bulionu i ponownie chłodzimy. Układamy kolejne warstwy warzyw, szynki z marchewką i każdą chłodzimy. Przed podaniem zanurzamy na chwilkę w gorącej wodzie, odwracamy i przekładamy na talerz. Ozdabiamy plasterkami cytrynki.
Ania84
Pracochłonna ale niezwykle efektowna.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 30.03.2017 10:39
wygląda bardzo smacznie
berys18 06.01.2015 10:10
wygląda pięknie
Megi 22.12.2014 15:00
wygląda pięknie, akurat na święta
Ada-Gaba 22.08.2014 22:47
ciekawy przepis
EmciaPichci 29.07.2014 07:34
super wygląda :)
Barbara13 10.07.2014 20:12
bardzo achęcająco się prezentuje
kuklik 10.07.2014 14:35
aż dech zapiera
Czyki 10.07.2014 13:53
Kapitalny pomysł :) pięknie wygląda :):)
Maria 70 10.07.2014 13:34
Pięknie wypracowana.
IwonaDD 10.07.2014 12:51
galareta mistrzostwo!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat