Kolorowa bajka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    0,5 litr
  • śmietana 30%

    0,5 litr
  • margaryna

    1 kostka
  • herbatniki

    6 paczek
  • budyń śmietankowy

    2 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Zrobić krem budyniowy: 0,5 litra mleka ugotować wraz z 2 budyniami bez cukru. Wystudzić
2. Wystudzoną masę bydyniową po łyżce dodawać do margaryny (temp. pokojowa) miksować mikserem
3. Śmietanę ubić na sztywno najlepiej dodając chłodną zelatynę lub fix

Układać na blaszce: petitki, masa krówkowa, petitki, masa budyniowa, petitki, śmietana. Wstawić do lodówki na 2 godziny.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 19.02.2012 19:04
Oj bardzo bajeczne:)
iziona 19.02.2012 16:19
Musi być bardzo pyszne :)
caralajna 19.02.2012 15:10
bajeczne ciacho :)
foczka-ks 19.02.2012 14:44
bajka aż slinka cieknie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat