Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa babka

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
mąka tortowa 2 szklanki
cukier 1 szklanka
olej 5 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 sztuka
barwniki spożwcze 1
jajka duże 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa babka

Kroki postępowania

1
Formę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą
Krok 1 - Kolorowa babka foto
2
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę
Krok 2 - Kolorowa babka foto
3
Dodać olej, ocet i miskować dalej
Krok 3 - Kolorowa babka foto
4
Przesiać mąkę
Krok 4 - Kolorowa babka foto
5
Do masy wsypywać proszek do pieczenia i mąkę
Krok 5 - Kolorowa babka foto
6
Do utartej masy dodać ubite białka
Krok 6 - Kolorowa babka foto
7
Ciasto podzielić na części, dodać do nich barwniki spożywcze, rozmieszać.
Krok 7 - Kolorowa babka foto
8
Układać na przemian do formy
Krok 8 - Kolorowa babka foto
9
Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni C.
Krok 9 - Kolorowa babka foto
10
Smacznego;)
Krok 10 - Kolorowa babka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak