Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koleżanka fasolanka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 20 dag
cebula 2 sztuki
śmietana 1 szklanka
oliwa 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
fasola czerwona z puszki 2 puszki
ser żółty 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Koleżanka fasolanka

Cebulę i boczek kroimy w kostkę , szklimy na 1 łyżce oliwy.Dodajemy odsączoną fasolę , zioła . Wymieszać , doprawić do smaku.Przełożyć do formy natłuszczonej do zapiekania , zalać śmietaną , posypać startym serem. Zapiekać 20 minut w temperaturze 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 01.12.2013 23:03
Dobra zupa.
Karolcia12 04.05.2011 13:37
fajna nazwa a i danie dobre
Mirka-Ludomila 04.04.2011 14:00
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak