Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolba kukurydzy na gorąco

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kolba kukurydzy 4
oliwa 1 łyzeczka
cukie 1 łyżeczka
woda 1,5 litra
sól do smaku
masło 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolba kukurydzy na gorąco

Kolby kukurydzy obierz z zielonych liści. Do dużego garnka albo brytfanki wlej półtora litra wody, łyżeczkę oliwy z oliwek, włóż kolby kukurydzy i wsyp 1 łyżeczkę cukru (cukier sprawi, że kukurydza będzie mieć chrupiącą skórkę). Gotuj około pół godziny pod przykryciem i na wolnym ogniu.

Po ugotowaniu połóż kolby kukurydzy na talerzach, posmaruj masłem i posól do smaku.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 17.11.2010 16:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak