KOLANKA NA BOCZKU

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • plasterki boczku

    5szt
  • dojrzałe pomidory

    1kg
  • łyżka oliwy

    1szt
  • parmezan

    50g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente.
Boczek pokroić na drobne kawałki. Pomidory sparzyć gorącą wodą i obrać ze skórki. Przepołowić, usunąć nasiona i poktoić miąższ.
Podsmażyć na oliwie drobno posiekaną cebulę i boczek. Dodać pomidory, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować przez ok. 4 min. Wymieszać sos z makaronem.
Podawać posypane parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (33)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
basik00 01.04.2012 13:52
szkoda ze nie ma foto ;)
Justyna Jussstiii 29.09.2011 10:19
super
Justa32 10.07.2011 16:57
mniam
ronald88 07.07.2011 00:07
super
FAFIK 22.06.2011 07:19
Pycha!
Ania67 12.05.2011 21:36
pyyycha
Aniunia773 05.05.2011 13:45
Makaron jest pyszny robie podobnie, dodaje tylko akcent zieleni, oregano, szczypiorek, pietruszka- w zaleznosci co mam do dyspozycji
Barbara55 25.04.2011 15:29
musi być dobre
Juleczka20 22.04.2011 07:09
przepyszne
annagebalska 09.04.2011 08:48
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat