Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
plasterki boczku
5szt -
dojrzałe pomidory
1kg -
łyżka oliwy
1szt -
parmezan
50g
Przepis i sposób przygotowania KOLANKA NA BOCZKU
Boczek pokroić na drobne kawałki. Pomidory sparzyć gorącą wodą i obrać ze skórki. Przepołowić, usunąć nasiona i poktoić miąższ.
Podsmażyć na oliwie drobno posiekaną cebulę i boczek. Dodać pomidory, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować przez ok. 4 min. Wymieszać sos z makaronem.
Podawać posypane parmezanem.
Komentarze (33)
Załaduj więcej komentarzy (23)