Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kołacz z konfiturami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
migdały 4 sztuki
cukier 1 szklanka
jajko 1,5 jajka
masło 1 łyżka
konfitury

Przepis i sposób przygotowania na: Kołacz z konfiturami

Mąkę z masłem, drobno tłuczonymi migdałami, cukrem i jajkiem zagnieść dokładnie, rozwałkować. Wyrzynać okrągłe placuszki, których brzegi posmarować białkiem. Oblepić paskiem tegoż ciasta i upiec w piecu do zrumienienia. Po wyjęciu nałożyć na wierzch konfitur z agrestu lub podobnych owoców.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 12.07.2012 18:41
super
marta34 12.05.2012 18:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak