Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajlowe szaszłyki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
pomidorki koktajlowe 30 dag
cebula biała 1 szt.
jaja 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mleko 2 łyzki
czosnek 2 ząbki
chilli
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajlowe szaszłyki

Wykonanie:
Bułkę tartą zalać mlekiem i 2 łyżkami oleju. Cebulę obrać pokroić i wszystko razem włożyć do mielonego mięsa. Masę doprawić zmiażdżonym czosnkiem odrobiną chilli, mieloną papryką , solą oraz pieprzem. Wyrobić dokładnie i formować kuleczki wielkości pomidorków koktajlowych. Następnie nabijać na szpadki na przemian z pomidorkami. Piec szaszłyki przez 20 minut w temperaturze 180 stopni w międzyczasie smarujemy olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak