KOKTAJL ZEBRA NA BAZIE AJRANU

KOKTAJL ZEBRA NA BAZIE AJRANU

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Warstwa ciemna

  • jagody

    1/2 szklanki
  • borówka amerykańska

    1/2 szklanki
  • jeżyny

    1/2 szklanki
  • miód lipowy

    2 łyżki

Warstwa jasna - ajran

  • jogurt bałkański

    300 ml
  • woda mineralna

    100 ml
  • sól morska

    1 szczypta

Dekoracja

  • listki mięty

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Najpierw przygotować ajran w tym celu wlać jogurt oraz wodę do dzbanka dodać sól i wszystko energicznie wymieszać a następnie odstawić do lodówki.Gdy ajran się chłodzi zmiksować mieszankę owoców wraz z miodem za pomocą blendera i i również odstawić do schłodzenia.Schłodzony ajran i owoce przelać warstwami do szklanek tak aby utworzyć wzór zebry i udekorować listkami mięty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

30.08.2017 19:30
porywam jeden :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat