Koktajl truskawkowo-bananowy z syropem z bzu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślanka

    1 litr
  • truskawki

    1 szkl
  • banan

    1 szt
  • cukier

    2 łyżki
  • syrop z kwiatów czarnego bzu

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte truskawki rozgniatamy i przesypujemy cukrem, niech puszczą sok. Banana kroimy na kawałki i miksujemy razem z truskawkami. Miksując dodajemy maślankę , wlewamy bzowy syrop.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 11.12.2013 09:12
Syrop z czarnego bzu jest wspaniały,też go używam czasami do deserków.
m1monika 16.05.2013 08:14
to coś dla mnie :-)
pacpaw 20.08.2012 21:50
i ta samotna truskaweczka na osłodę
Karolina46 17.08.2012 22:35
moj ulubiony :)
mamusia1 16.08.2012 20:13
delikatny i aromatyczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat