Koktajl truskawkowo-czereśniowy z jagodami goji i nasionami quinoa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    100 g
  • czereśnie

    100 g
  • jogurt naturalny

    150 g
  • miód

    3 łyżki
  • jagody goji

    50 g
  • kasza quinoa

    2 łyżki
  • mleko

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki i czereśnie dokładnie myjemy. Czereśnie pestkujemy. Owoce blendujemy z dodatkiem jogurtu naturalnego i miodu. Do wysokiego naczynia do połowy wlewamy zblendowane owoce. Mleko spieniamy spieniaczem. Delikatnie połowę wylewamy na owoce. Wysypujemy jagodu goji i zalewamy kilkoma łyżkami owoców. Na wierch wylewamy resztę mleka i posypujemy nasionami quinoa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kloruś 05.08.2015 23:56
chętnie bym skosztowała!
Wafelek2601 05.08.2015 22:04
Super orzeźwiający koktajl
mysza75 05.08.2015 19:45
jakie to dobre i fajne na lato
Bernadeta1 05.08.2015 16:21
pyszności tu u Ciebie
gosia1988 05.08.2015 14:12
super koktajl, ale bym się takiego napiła ...
VioletoweKucharzenie 05.08.2015 13:36
Taki koktajl ugasi nasze pragnienie w upalne dni. Dodatkowo zadba o nasze zdrowie – oczyści organizm z nadmiaru soli, zwiększy odporność, przyspieszy metabolizm i zadba o prawidłowe bicie serca. Jagody goji i nasiona quinoa są cennym źródłem błonnika i żelaza.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat