Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl truskawkowo-czereśniowy z jagodami goji i nasionami quinoa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki 100 g
czereśnie 100 g
jogurt naturalny 150 g
miód 3 łyżki
jagody goji 50 g
quinoa 2 łyżki
mleko 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl truskawkowo-czereśniowy z jagodami goji i nasionami quinoa

Truskawki i czereśnie dokładnie myjemy. Czereśnie pestkujemy. Owoce blendujemy z dodatkiem jogurtu naturalnego i miodu. Do wysokiego naczynia do połowy wlewamy zblendowane owoce. Mleko spieniamy spieniaczem. Delikatnie połowę wylewamy na owoce. Wysypujemy jagodu goji i zalewamy kilkoma łyżkami owoców. Na wierch wylewamy resztę mleka i posypujemy nasionami quinoa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 05.08.2015 23:56
chętnie bym skosztowała!
Wafelek2601 05.08.2015 22:04
Super orzeźwiający koktajl
mysza75 05.08.2015 19:45
jakie to dobre i fajne na lato
Bernadeta1 05.08.2015 16:21
pyszności tu u Ciebie
gosia1988 05.08.2015 14:12
super koktajl, ale bym się takiego napiła ...
VioletoweKucharzenie 05.08.2015 13:36
Taki koktajl ugasi nasze pragnienie w upalne dni. Dodatkowo zadba o nasze zdrowie – oczyści organizm z nadmiaru soli, zwiększy odporność, przyspieszy metabolizm i zadba o prawidłowe bicie serca. Jagody goji i nasiona quinoa są cennym źródłem błonnika i żelaza.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak