Koktajl pomidorowo-bazyliowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    500 g
  • bazylia świeża

    garść
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory myjemy, wycinamy piętki, kroimy na cząstki i przekładamy do blendera (dzbanka miksującego)
Miksujemy przez chwilę na gładki mus i przelewamy przez sitko, przecieramy pomagając sobie łyżką, pestki i skórki wyrzucamy.
Mus pomidorowy jeszcze raz wlewamy do blendera, dodajemy umyte listki bazylii, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i jeszcze raz miksujemy do chwili aż bazylia będzie bardzo rozdrobniona,
Przelewamy do szklanek i od razu spożywamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
benka 26.06.2017 08:25
Masz rację, własne pomidorki mają najlepszy smak i są zdrowe.
Bernadeta1 25.06.2017 14:42
lubię taki, smaczny
jagoda5913 25.06.2017 12:38
pyszny ale lepszy będzie ze swoich ekologicznych
Wacław 25.06.2017 11:49
samo zdrowie :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat