Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl pomidorowo-bazyliowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 500 g
bazylia świeża garść
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl pomidorowo-bazyliowy

Pomidory myjemy, wycinamy piętki, kroimy na cząstki i przekładamy do blendera (dzbanka miksującego)
Miksujemy przez chwilę na gładki mus i przelewamy przez sitko, przecieramy pomagając sobie łyżką, pestki i skórki wyrzucamy.
Mus pomidorowy jeszcze raz wlewamy do blendera, dodajemy umyte listki bazylii, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i jeszcze raz miksujemy do chwili aż bazylia będzie bardzo rozdrobniona,
Przelewamy do szklanek i od razu spożywamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 26.06.2017 08:25
Masz rację, własne pomidorki mają najlepszy smak i są zdrowe.
Bernadeta1 25.06.2017 14:42
lubię taki, smaczny
jagoda5913 25.06.2017 12:38
pyszny ale lepszy będzie ze swoich ekologicznych
Wacław 25.06.2017 11:49
samo zdrowie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak