Koktajl mleczny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skondensowanego mleka

    1 puszka
  • mleka

    1/2 szklanki
  • syropu brzoskwiniowego

    4 łyżki
  • platkow migdałowych

    4 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko (najlepiej 3,2%) zagotować, dodać do niego płatki migdałowe, wymieszać i gotować ok. 4 minut na wolnym ogniu. Następnie mocno schłodzone mleko skondensowane wymieszać z syropem brzoskwiniowym i ubijać mikserem do momentu powstania puszystej piany, którą w kolejnym kroku połączyć z mlekiem z migdałami, po czym schłodzić. Rozlać do szklanek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Goya 06.07.2011 09:08
słodko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat