Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl jajeczno-czekoladowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier 1/3 szklanki
czekolada mleczna 1 tabliczka
zimne mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl jajeczno-czekoladowy

Kroki postępowania

1
Jajka sparzyć, wbić do miski. Dodać do nich cukier. Jajka z cukrem ubić na puszysty krem.
Krok 1 - Koktajl jajeczno-czekoladowy foto
2
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i roztopić w kąpieli wodnej.
Krok 2 - Koktajl jajeczno-czekoladowy foto
3
Stopioną czekoladę wlewać powoli do ubitych z cukrem jajek, cały czas ucierać.
Krok 3 - Koktajl jajeczno-czekoladowy foto
4
Wlać zimne mleko i bardzo dokładnie wymieszać. Gotowy koktajl przelać do szklanek. Podawać ze słomką.
Krok 4 - Koktajl jajeczno-czekoladowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 16.10.2012 21:34
Napiłabym się teraz takiego.
Sylwia56
Sylwia56 30.07.2012 16:42
pycha
ewelina/bunia 30.06.2012 20:43
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak