Koktajl arbuzowo-lodowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • arbuz

    400 gram
  • jogurt naturalny

    2 szklanki
  • lody

    4 gałki waniliowe
  • listki melisy

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Arbuza obieramy ze skórki. Usuwamy co większe pestki i kroimy w kostkę. Jogurt przelewamy do naczynia w którym będziemy przygotowywać koktajl. Dokładamy owoce i miksujemy.
Do przygotowanych szklanek, pucharków nakładamy po gałce lodów i wlewamy koktajl arbuzowy. Całość dowolnie dekorujemy i podajemy.
Jadwiga/Jaga85
Ten soczysty owoc jakim jest arbuz można wykorzystywać do ciast, sałatek, deserów oraz do przygotowania pysznych koktajli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 30.01.2015 18:46
fantastyczny
tomek18 30.01.2015 18:08
pysznniutki deserek
marenka 30.01.2015 12:26
Ładnie wygląda:)
pestka 30.01.2015 12:21
świetny napój
Ania67 30.01.2015 12:15
Skusiłabym się na taki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat