Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl arbuzowo-lodowy

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 400 gram
jogurt naturalny 2 szklanki
lody 4 gałki waniliowe
listki melisy do dekoracji

Porada

Ten soczysty owoc jakim jest arbuz można wykorzystywać do ciast, sałatek, deserów oraz do przygotowania pysznych koktajli.

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl arbuzowo-lodowy

Arbuza obieramy ze skórki. Usuwamy co większe pestki i kroimy w kostkę. Jogurt przelewamy do naczynia w którym będziemy przygotowywać koktajl. Dokładamy owoce i miksujemy.
Do przygotowanych szklanek, pucharków nakładamy po gałce lodów i wlewamy koktajl arbuzowy. Całość dowolnie dekorujemy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 30.01.2015 18:46
fantastyczny
tomek18 30.01.2015 18:08
pysznniutki deserek
marenka 30.01.2015 12:26
Ładnie wygląda:)
pestka 30.01.2015 12:21
świetny napój
Ania67 30.01.2015 12:15
Skusiłabym się na taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak