Kokosowy torcik z leśnymi jagodami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

spód ciasteczkowy

  • ciastka

    25 dag
  • masło orzechowe

    2 łyżki

masa serowa

  • mleko kokosowe

    400 ml
  • ser na sernik

    1 kg
  • cukier

    3/4 szklanki
  • galaretka cytrynowa

    1 sztuka
  • żelatyna

    4 łyżeczki
  • wiórki kokosowe

    20 dag

Dodatkowo

  • jagody

    1 szklanka
  • galaretka owoce leśne

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciastka zmiksować na proszek i wymieszać z masłem orzechowym, następnie ugnieść w tortownicy 22 cm średnicy. Mleko wylać do miski i wymieszać z serem oraz cukrem. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1,5 szklanki wody i przestudzić, chłodną galaretkę dodać do masy serowej, a na koniec wsypać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Gęstniejącą masę serową wylać na ciasteczkowy spód i odstawić do lodówki, aby masa zastygła. Galaretkę leśna rozpuścić w odpowiedniej ilości wody i po przestudzeniu wymieszać z jagodami, kiedy zacznie nam galaretka zastygać wylać ją na zastygnięty deser i odstawić na kilka godzin do lodówki. Dekoracyjnie po wierzchu posypałam deser pokruszonymi bezami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bertpvd 30.06.2017 15:31
przepiękny torcik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat