Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowy murzynek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

mąka pszenna 25-30 dag
margaryna 1 kostka
cukier puder 20 dag
mleko 3 łyżki
kakao 3 łyżki
jajko 5 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

KOKOS

wiórki kokosowe 18 dag
cukier puder 18 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sok z cytryny
śmietana 30% 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowy murzynek

CIASTO KAKAOWE: Margarynę ucieramy z cukrem, dodając po jednym żółtku. Do ubitej masy dodajemy wymieszane ze sobą mąkę, kakao, proszek. Dolewamy mleko. Na koniec całość mieszamy z ubitymi na sztywno białkami. Przelewamy ciasto na blaszkę. Na wierzch dajemy nadzienie kokosowe. Pieczemy razem około 45 min w 180°C
KOKOS:Wszystko razem mieszamy dokładnie w misce, najlepiej mikserem. Wykładamy na kakaowe ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 01.01.2017 16:58
uwielbiam ciasta z kokosem :-)
Patrycja33 01.01.2017 12:36
pychota!!!:)
gusia1000 01.01.2017 00:20
Po prostu pyszności.
Małgorzata92 31.12.2016 16:52
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak