Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
mąka
500 g -
żółtko jajek
5 szt. -
margaryna
250 g -
cukier
0,5 szkl. -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
masa
-
śmietana
500 g -
wiórki kokosowe
200 g -
cukier
1 szkl. -
białko
5 szt.
Sposób przygotowania
Przygotować masę: wymieszać śmietanę z cukrem i wiórkami, gotować 2-3 min., następnie przestudzić.
Białka ubić na sztywno, dodać do masy, wymieszać. Oddzielić 3/4 ciasta, rozwałkować, posmarować masą.
Na wierzch utrzeć resztę schłodzonego ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i piec przez 40 min.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się