Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowy budyń jaglany z granatem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 100 gram
woda do ugotowania kaszy
mleko kokosowe ok. 100 ml
ksylitol do smaku
wiórki kokosowe 2 łyżki
granat do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowy budyń jaglany z granatem

Kaszę przelewamy wrzątkiem, aby pozbyć się goryczy. Następnie gotujemy ją na wodzie do miękkości.
Odsączoną kaszę przekładamy do pojemnika blendera, dodajemy mleko kokosowe i wiórki. Blendujemy na gładko.
Na koniec słodzimy do smaku, mieszamy.
Podajemy z granatem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 28.02.2016 22:58
Wszystko co kokosowe, musi być smakowite
Dorota76 11.11.2015 12:17
można wypróbować
mysza75 11.11.2015 11:19
taki domowy budyń pycha
slodkieniebo 11.11.2015 08:15
Uwielbiam takie bezglutenowe pyszności :)
Ola1984 11.11.2015 08:05
Świetny pomysł na kaszę jaglaną :) Pysznie wygląda :)
Maridka19 11.11.2015 07:26
Z chęcią zjadłabym taki deserek :)
bietka 11.11.2015 06:31
Ciekawy deser :)
Benita 11.11.2015 01:11
na pewno pyszny
Jadwiga/Jaga85 10.11.2015 23:56
Pyszny deser!
Renataj 10.11.2015 23:02
Takiego budyniu jeszcze nie jadłam- warto wypróbować.
wwwiolka 10.11.2015 22:34
Bardzo fajny pomysł.
mileneczka5 10.11.2015 22:03
smaczny na deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak